Rzeczy, których potrzebujesz:
\
Rzeczy, których potrzebujesz:
7 jajek, szynka (kiełbasa, itp.), 100 g filetów z kurczaka, groszek konserwowy, kukurydza konserwowa, papryka czerwona, 2 łyżki żelatyny, natka pietruszki
Przygotuj wszystkie składniki.
2

Ugotuj filet z
kurczaka lub całego kurczaka w osolonej wodzie. Kurczaka gotuje się 20-25 minut. Do zrobienia galaretek będziesz potrzebować około 1
szklankę bulionu.
3

Żelatynę zalej 100ml przegotowanej, zimnej wody (wody ma być drugie tyle co żelatyny), wymieszaj i pozostaw w miseczce przez czas podany na opakowaniu.
4

Jajka umyj w ciepłej wodzie. Zrób otwory w jajkach, z ich "tępej" strony o średnicy 2-2,5 cm a następnie wylej ich zawartość do miseczki.
5

Aby zdezynfekować skorupki włóż je do ciepłej wody z dodatkiem sody oczyszczonej po czym dokładnie wypłucz.
6

Szynkę, kiełbasę czy ugotowanego kurczaka pokrój w drobniutką kosteczkę.
7

Usuń z papryki gniazdo nasienne i pokrój ją w drobną kostkę.
8

Żelatynę zalej jedną szklanką gorącego bulionu.
9

Skorupki jaj umieść na podstawkach, aby łatwiej było ci je faszerować. Na dno skorupki daj paprykę i natkę pietruszki.
10

Następnie dodaj mięso, groszek i kukurydzę.
11

Skorupkę zalej bulionem z żelatyną i włóż na całą noc do
lodówki. Przed podaniem obierz jajka ze skorupki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz