40 g masła, 20 dużych marshmallows, 160 g płatków zbożowych Cheerios, 40 g wiórek kokosowych, 6 czerwonych winogron, 50 g rodzynek, 24 czarne porzeczki, 50 g białej czekolady
Masło i pianki marshmallows włóż do miseczki a następnie włóż ją do większej miski wypełnionej gorącą wodą i mieszaj do czasu rozpuszczenia się pianek i masła.
2
Do roztopionego masła i pianek dodaj płatki Cheerios i dokładnie wymieszaj.
3
Weź około łyżkę mieszanki z płatków i uformuj z nich tułów baranka (płatków powinno wystarczyć na około 6 baranków). Uformowane tułowia połóż na papierze do pieczenia i posyp wiórkami kokosowymi.
4
Teraz musisz zrobić 24 udźce baranie. Aby zrobić jeden nabij na połowę wykałaczki rodzynki. Ostatni rodzynek (ten znajdujący się najbliżej końca wykałaczki) powinien być największy - to będzie kopytko.
5
Jak już tułowie zastygną i zrobią się twarde wbij w każdy z nich po 4 nogi a następnie umieść w miejscu głowy winogrona. Przymocujesz je za pomocą połowy wykałaczki.
6
Za pomocą białej czekolady zrób białka oczu baranków. Z czarnych porzeczek zrób tęczówki oczu.
7
W miejsce uszu przymocuj rodzynki za pomocą białej czekolady.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz